Hoppa till innehåll

Bake sale for Amnesty

16 april, 2011

I Lunds stadshall är det idag Bokloppis och fikaförsäljning till förmån för Amnestys arbete för mänskliga rättigheter. Jag brukar vara med och sponsra med arbetsinsats eller avlagda böcker, och de tre senaste gångerna också med bakverk (ovan). Nästan allt säljs för 5 eller 10 kr så skynda dit och fynda, och passa på att göra en god gärning på köpet.

När jag nu ändå var i bak- och pyntartagen av nämnda anledning passade jag på att också fixa lite gott att bjuda på Olof och hans far och fars faster som eftermiddagsfika (nedan).

På fotona ovan: red velvet- och vaniljmuffins, och nedan; choklad-. Samtliga med vit choklad-frosting.

English

Twice a year I  partake in my local Amnesty branch’s book and bake sale in aid of their work for human rights. I donate books or help out at the tills, and for the third time now; bake.

Top photo: red velvet and vanilla cupcakes and bottom; chocolate, all with white chocolate frosting.

Annonser
12 kommentarer leave one →
 1. 16 april, 2011 16:27

  Åh vad synd att jag inte såg detta INNAN jag åkte hem från Lund idag. Då skulle jag ju gått dit och spanat in dina fina bakverk!!! Nästa gång! :)

  • 17 april, 2011 10:51

   Typiskt! Skulle skrivit inlägget i förväg istället – om jag varit lite mer organiserad och mindre tidsstressad :) Kommer fler tillfällen!

 2. 16 april, 2011 16:39

  Vad synd att jag bor så långt ifrån annars hade jag nog varit där och försökt hinna köpa en cupcake. :-)

  • 17 april, 2011 10:52

   ja, det är ju dessutom svårslagna priser. mkt annat gott skymtades bland inlämnade bakbidrag också.

 3. 16 april, 2011 20:04

  Attans, skulle ju bott i Lund NU och inte här långt borta. :)

  • 17 april, 2011 10:53

   :) du får nöja dig med de stackars många tjusiga cupcakesen som (till skillnad från här) finns i dina hoods :)

 4. 17 april, 2011 08:32

  så fina muffins! förlåt en dum fråga men blomdekorationerna som du har på. Vad äe det för något? Och och vit-chokkladfrosting?

  • 17 april, 2011 10:59

   Tack! Ingen dum fråga alls, det var jag som var för slö för att skriva ut det efter att ha skrivit ut det vid tidigare tillfällen. Blommor och trollsländor är av sugarpaste (vegansk fr Ultimate Cake), och det lila och fjärilarna är färdigköpt strössel.
   Klickar du på länken till vit choklad-frosting i texten ska du komma till ett recept som jag tagit fram för mjölkfria produkter. Vill du inte ha mjölkfrianpassat finns via samma länk en länk till originalreceptet för vit choklad-frosting. Hoppas att det besvarade dina frågor :)

   • 21 april, 2011 13:16

    Hej Tack för informationen. Till en som inte är så van vid den här typen av dekorationer på muffins elle cupcakes.vad tycker du att man ska börja med.Du har så mycket som ser så gott och intressant ut..:-)

 5. 17 april, 2011 16:58

  Ja, lingon är verkligen ett underskattat bär!

 6. 21 april, 2011 13:54

  Inspiration: tja, det beror ju helt på vad du vill göra :) att göra vanliga muffins och spritsa frosting på dem är ju ganska enkelt att börja med och kräver inte nödvändigtvis några direkta investeringar i verktyg eller så. Vill man dekorera dem finns ganska mycket i strösselväg att hitta i vanliga livsmedelsbutiker. Där hittar du också marsipan och mandelmassa, som också kan användas att täcka tårtor och cupcakes med (likaväl som sugarpaste).
  Vill du göra egna dekorationer hittar du sugarpaste (det finns också flowerpaste och gumpaste mm, hur mycket som helst) att hitta i tårtbutiker, på nätet och hos Panduro. De har också färger och smaksättning. Har du pepparkaksformar kan du börja med små sådana (sugarpasten stelnar om den får torka över natt), eller köpa mindre utstickare hos t ex Strössel & annat eller Tårtkonst (finns massor av bra butiker, dessa två brukar vara väldigt snabba och trevliga).
  Recept på cupcakes/muffins och olika frostingar finns massor på nätet, så det är bara att söka.

  Hoppas att det gav svar på något!

Trackbacks

 1. Going for gold « flickan & kakorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: